[12/02/2013][11:00 PM] !~OFFLINE~! lama tak menjenguk blog:)



KLIK! KLIK!





Wednesday, February 13, 2013

Wordless Wednesday


'Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt'. (Abraham Lincoln)

Best regards,
post signature


Komenlah setiap kali anda membaca. Biarkan diri penulis terasa seperti dihargai. Segala kesulitan mengenai blog atau ingin request tutorial boleh klik di sini

Tuesday, May 29, 2012

Al-Quran Digital Read Pen (Model M900/QM8900)

Salam all,

Nak promote sikit ni...


AL-Quran Digital untuk dimiliki. Sesuai dijadikan sebagai hantaran perkahwinan, hadiah ulangtahun perkahwinan, hadiah hari lahir dan sebagainya. Daripada membeli hadiah mahal seperti perfume, handbag, wallet dan barangan mahal yang lain, apa salahnya hadiahkan Al-Quran Digital ini kepada orang tersayang, ibu-bapa atau sahabat handai. Berminat boleh leave msg kat shoutbox ataupun layari fanpage kami di D'RAH Collection

 Regards,
 post signature


Komenlah setiap kali anda membaca. Biarkan diri penulis terasa seperti dihargai. Segala kesulitan mengenai blog atau ingin request tutorial boleh klik di sini

Monday, May 28, 2012

Laptop Terlalu Panas (Overheating)

Salam all,

Pernah tak laptop korang tiba-tiba terpadam @ shut down sendiri semasa tengah buat kerja, tengah surfing ataupun duk komen mengomen di facebook? Tentu panik bila hal tersebut berlaku pada laptop korang kan? Misti korang tertanya-tanya kenapa, kenapa dan kenapa kan?



Jangan panik. Kebiasaan laptop terpadam sendiri disebabkan terlalu panas (Overheating). Kenapa overheating? Overheating terjadi apabila kipas laptop gagal berfungsi. Macam mana nak tahu kipas tidak berfungsi?

Firstly, apa yang korang perlu buat bila laptop tiba-tiba terpadam sendiri ialah korang try start balik laptop korang. If ada keluar message 'Overheating' itu maknanya ada something wrong with your laptop. Then korang kene check berapa temperature kipas if dah mencecah ke 100 darjah celcius memang dah terlalu panas dan try check kat kipas laptop korang samada keluar udara atau tidak. Kalau tak keluar udara atau angin, maknanya korang kene vakum habuk-habuk yang terkumpul kat kipas laptop. Laptop Along pernah terjadi camtu, bila dah bersih semua habuk-habuk tu, Alhamdulillah laptop dapat berfungsi seperti sedia kala. Temperature pun dalam 58-74 darjah celcius.

Lepas dah bersihkan habuk-habuk kat laptop tu dan laptop masih lagi overheating, nampak gayanya korang memang kene hantar kedailah. Maybe kipas rosak atau pun ada masalah lain.

Regards,

 post signature


Komenlah setiap kali anda membaca. Biarkan diri penulis terasa seperti dihargai. Segala kesulitan mengenai blog atau ingin request tutorial boleh klik di sini

Search Tutorial

Loading...

[L]ife [I]s [So] [Co]mplicated



Melangkah lebih jauh bersama mu..


[Add Me]


Klik klik

[J]eling-[J]eling

kupu² yang sudi menjenguk
[D]ah [B]erapa [O]rang [J]enguk [K]at [S]ini
Page Ranking Tool
Template by - Abdul Munir - 2008 - layout4all Edit By - Along Arman